Årets vin julegave

Amarone-Classico-Doc-Ravazzol-RiservaTradition tro, så er det i November at julen for alvor begynder at melde sig. Det gælder både når man tømmer postkassen for reklamer og aviser, og når man bevæger sig en smuttur ud og handle i det nærmeste supermarked. Og fra på mandag kl. 7:00, så spiller julemusikken igen 24/7 på Radio Soft.

Det betød også at firmaet sendte årets julegave valg rundt på e-mail. I år stod den så på 3 muligheder:

 • Øl pakke
 • iPod pakke
 • Vin pakke

Og efter Kim og jeg har startet denne hjemmeside op, så var valget ikke svært. Det blev vinpakken. Den klassiker, der har været på menuen flere år i træk. Men i år dog med et lille twist. Nemlig muligheden for at vælge selv mellem 10 forskellige flasker. Der var både hvidvin og rødvin blandt mulighederne. Men da jeg er mest til rødvin, så var det dem jeg fokuserede på. Ydermere har jeg spredt valget lidt ud, sådan at der lidt fra alle prisklasser. Og målet er selvfølgelig at få dem anmeldt her på druerne.dk.

 1. Barbera DOC, Ca Del Gé, Lombardiet, 2007
  Den beskrives som en tør og harmonisk vin, men finale i frugt sødme. Købere har vuderet den til 4 ud af 5 stjerner og  2 glas i Gambero Rosso og Oscar for suveræn kvalitet til prisen. Bestemt en flaske der bliver spændende at smage.
  http://www.toscavini.dk/index.php?sideid=8&id=218
 2. Ricupo DOC, Angelo D’Uva, Molise, 2005
  Denne flaske har ligeledes vundet 2 glas i Gambero Rosso. Beskrivelsen fra Toscavini lyder super interessant, hvor ordene bolsjer, kirsebær og svulstig alle indgår. Her også en drue, som vi her på druerne.dk endnu ikke har smagt på: Montepulciano
  http://www.toscavini.dk/index.php?sideid=8&id=579
 3. Cutaja DOC, Caruso&Minini, Sicilien, 2007
  Her er jeg lidt i tvivl om jeg har fanget den rigtige beskrivelse. Vinen på linket har ikke DOC med i navnet, som den jeg har bestilt. Men jeg håber at beskrivelsen passer, da det lyder som en fantatisk vin. Også den har nemlig vundet en pris: guldmedalje på Concours Mondial Bruxelles.
  http://www.toscavini.dk/index.php?sideid=8&id=672
 4. Notari DOCG, Nicodemi, Abruzzo, 2006
  Igen en vin baseret på 100% montepulciano druer. Endnu en prisvinder med 2 stjerne fra Gamero Rosso. Beskrivelsen lyder bestemt som en oplevelse der skal prøves.
  http://www.toscavini.dk/index.php?sideid=8&id=577
 5. Amarone Classico Ravazzol DOC, Ca La Bionda, Veneto, 2005
  Sidst men ikke mindst, kunne jeg ikke dy mig for denne flaske. Amarone er klart en af mine favoritter. Det lyder som en super flaske, og den skulle kunne gemmes helt frem til år 2020. Spørgsmålet er så, om den vinder på at blive gemt, og hvornår den forventes at toppe. Eller om den skal havne på bordet juleaften til anden? Den har ligesom de øvrige også vundet priser og vurderet til 93 point i Veronelli. Hvis du har et bud på mit spørgsmål, så kast gerne en kommentar.
  http://www.toscavini.dk/index.php?sideid=8&id=683

Så nu er det blot at vente på at julemanden kigger forbi kontoret i Århus (Må huske at det hedder Aarhus fra års skiftet). Rart at kunne finde noget baggrundsviden om de flasker man modtager, og selv være med til at vælge mellem mulighederne.

Vi på druerne er også nysgerrige i at høre, hvad du vil servere til menuen juleaften. Har du allerede fundet den eller de perfekte flasker? Eller skal du på shopping? Giv os et bud på den perfekte flaske.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Julehit fra Winefamly: Cantine Bennati Amarone Valpolicella DOCG 2013

Så nærmer vi os december, hvor julen for alvor tager fokus efter black friday er …

2 Kommentarer

 1. Amaronen blev udskiftet med en årgang 2006, grundet at 2005 var udgået da leveringen skulle ske.
  Men firmaet overraskede med en ekstra flaske 🙂 Skønt.

 2. Har helt glemt at skrive at jeg har anmeldt Amarone Classico Ravazzol DOC. Du kan læse anmeldelsen her: https://druerne.dk/2010/12/amarone-classico-ravazzol-doc-ca-la-bionda-veneto-2006/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.