Ap Vino da Tavola Rosso 2007

AP Vino da Tavola Rosso 2007Vinen som har skiftet navn et par gange. Første gang jeg så den i den lokale SuperBrugs, der hed den AP. Så skiftede den pludselig navn til Amapasso. Men det gav problemer for Valpatena Vini, som blev bedt om at rette navnet til. Begrundelsen derfor, var at navnet Amapasso lignede en sammentrkning af 2 andre populære navne eller rettere brands: Amarone og Ripasso. Hvilket helt sikkert også har været tiltænkt, for trække denne flakse op i rækken af bedre vine.

Vinen bliver typisk solgt for en stk. pris a kr. 79,95, men kan tit fanges i tilbud a 3 eller 6 flasker. Så lad os kigge lidt nærmere på hvad det er for en flaske.

Synet af flasken, fremstår i flot sort design, kun brudt at en rød Vino Rosso label over det store hvide Ap navn. Når man tager flasken i hånden, så virker den også tungere end normalen. Hvilket også sparker til ens kvalitets bevisthed. Hvis man kigger på andre brancher, så er kopi/wanna be produkter typisk lettere end den “ægte” vare (Nå ja.. måske lige bortset fra laptops 🙂 ).

Selvom jeg godt kan se fordelen ved at bruge skruelåg eller pap kartoner, så er jeg nu stadig tilhænger af en god gammeldags korkprop. Og det er også hvad Ap kommer med. Den er dejlig nemt at trække op. Den har ikke suget vitterligt af vinen, og dermed nærmest mærket af vinen. Ingen farvning i bunden af proppen. Hvilket nok kan skyldes, at dens tid på flaske nok primært har været i oprejst tilstand.

AP Vino Rosso har en flot mørk rød bordeaux farve. Og har den har flotte gardiner. Desværre er jeg stadig ramt at en god omgang forkølelse, som desværre sætter lidt præg hvor meget mine duftsanser kan klare uden at smage. Men jeg fornemmer klart at der er tale om krydderier, men også solbær ligger i luften.

Man fornemmer straks den gode frugt smag trænge igennem, når man smager på vinen. Igen kommer solbær frem, mens også toner af chokolade kan smages. Der er også en lille smule fad smag i nuancerne.  Krydderierne gør at tungen pirres behageligt, som tages med over i eftersmagen. Den holder i lang tid, hvilket jeg godt kan lide. Ap Vino Rosso er dermed en vin, som tipper vægt skålen fra den søde til den let kraftige rødvin. På flasken nævner det også vanilie. Den var jeg ikke selv obs på, men kan ved efterfølgende smagning, kan jeg godt spotte den.

Vinen har jeg efterhånden smagt en god del gange. Da den tit er på tilbud i FDB’s butikker, og efter lidt søgen på nettet, skulle den også være finde i Dansk Supermarkeds butikker så som Bilka. I SuperBrugsen ser jeg den tit på tilbud. Og der kan det bestemt være et godt bud at slå til på. Den går godt til de let kryddere madretter, og vil behage mange. Jeg har i hvert fald endnu ikke mødt nogle, som har sagt noget negativt om den.

Links:

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.