Super Brugsen i Hedensted er ved at bygge om (igen, igen), og i denne periode, hvor det hele ligner ét stort byggerod, har de ikke plads til al deres vin, så der har været oprydningssalg i et stykke tid. Jeg havde lige lidt tid til overs til at kigge vinafdelingen igennem for evt. gode tilbud. De fleste vin var fra 2008 og 2009, og dem var jeg egentlig ikke specielt interesseret i. Jeg har fået rigtig mange unge vine, og egentlig imponerer de ikke ret meget. Men iblandt de mange paller af vin, fandt jeg en enkelt flaske 2006 ren Merlot fra Rumænien. Spændende! Den må jeg prøve.
Vinen kostede 25 kr., og jeg ved ikke, hvad den var sat ned fra. De 25 kr. er bare et symbolsk beløb, for de fleste vin, som bare skulle sælges, kostede 25 kr. Men til 25 kr. kan vinen kun være fin nok til anmeldelse.
For at starte bagfra en normal anmeldelse, kan jeg afsløre, at denne vin ikke imponerer. Du kan ikke smage, at den kommer fra et andet land i Europa, som måske laver specielle vin. Du kan dog regne med, at vinen aldrig kommer på bordet en lørdag aften til oksemørbrad sammen med vennerne hjemme hos os!
Læser man bag på flasken, skriver de lidt om, at denne vingård er ejet af manden bag Chris Wine Group, som bl.a. står bag Chateau de Seguin. Sidstnævnte vin er en Bordeauxvin i en helt anden klasse, og det gør dog ikke denne vin bedre, så det må være et PR-stunt for at sælge vinen bedre.
Synsmæssigt er vinen lidt lys – faktisk delt i to. Forstået på den måde, at den halvmørke røde farve midt i glasset er til stede, men i kanten se den meget tynd ud. Det første jeg kom i tanke om, var om vinen egentlig er fortyndet. Den ser lidt vandet ud… dog uden at smage vandet. Der er tydelige, tynde gardiner til stede, når vinen slynges rundt i glasset, og de bliver siddende længe.
Duften er med en tydelig duft af solbær. Den dufter ung og en anelse let.
Smagen derimod er mild med et snært af træ fra lagringen. Garvesyren kan anes og foruden sukker kan ingen sødme smages. Det giver tilsammen en lidt tam eftersmag, en anelse bitter og tørhed i munden. Bitterheden og tørheden kommer højst sandsynligvis fra polyphenol, som stammer fra druernes skind og kerne. Kvalitetsvin og hvidvin har et lavt indhold af polyphenol, så den lidt ubehagelige oplevelse opstår oftere i billigere vin.
Vinen smager ikke af ret meget andet end en billig Merlot-vin, og hvem har ikke fået en sådan før? Ikke den store kulinariske oplevelse (nogle vil sikkert sige udrikkelig), men en ganske fin vin, som kan trækkes op mens man står og laver mad, og som kan bruges i madlavningen. Resten kommer så på bordet.
Ved at Google efter normalprisen har flere forretninger haft den i deres sortiment til ca. 55 kr. og med tilbud på 6 flasker til 150 kr. Det kan dog ikke fra Druerne anbefales at købe 6 flasker af gangen.
Der står ikke meget omkring vinen i de store internationale vindatabaser, men Fyens Stiftstidende har anmeldt den tidligere (dog i en 2005-udgave):
http://www.fyens.dk/article/1402170:Vin–971-kroner-mellem-lavpunkt-og-elegance
Endnu et bevis på at der i butikkerne er langt imellen “guldet”
Jeg fik også æren af at smage et glas fra flasken. Og kan kun give Kim ret i, at det bestemt ikke var nogen stor oplevelse. Tilbudsprisen til 25 er passende.