Robert Mondavi – Woodbridge 2008

Vi har tidligere anmeldt to vine, som vi modtog fra Hills & Knowlton – hhv. Ravenswood Vintners Blend Chardonnay 2008 og Ravenswood Vintners Blend Zinfandel 2007. Den sidste vin i kassen fra firmaet er en ung Cabernet Sauvignon fra 2008.

Synsmæssigt ligner flasken “alle de andre”, idet billedet på flasken er en landskabstegning. Ikke noget fint eller fancy logo, som kan symbolisere noget specielt. Denne vin kommer tilmed i den klassiske Bordeauxflaske dog med skruelåg, så umiddelbart har den vin den samme svaghed som mange andre: Hvordan skiller jeg mig ud fra de andre flasker i butikken? Står du i Føtex en fredag eftermiddag og skal finde en vin til gæster, falder denne vin ikke i øjnene som det første.

Når det så er sagt, så synes jeg personligt rigtig godt om en flaske med dette udseende. Den symboliserer romatiske øjeblikke i det idylliske landskab, hvor du kan høre rislen fra vandet i åen samtidig med at du bevæger dig rundt i vinmarkerne uden for den industrielle verdens hektiske hverdag. Jeg kunne sagtens falde for denne vin, når jeg går rundt i en vinafdeling/-forretning. Jeg kan bruge lang tid på at snuse rundt blandt alle forretningens vin, hvor jeg langsomt kigger på vinene mens jeg går i min ejen lille verden. Denne vin kunne sagtens falde i min kurv efter at have brugt en halv times tid for at finde den rigtige vin til mine gæster.

I forbindelse med min fødselsdag var Brians og min familie samlet endnu en gang til en masse mad og selvfølgelig en flaske (forhåbentlig) god rødvin. Vinen blev hentet frem og skulle trækkes op. Som nævnt kommer denne vin med skruelåg, så det gik hurtigt med at åbne flasken. 🙂 Vinen blev hældt i glassene og farven og duft blev undersøgt til mindste detalje. Farven var rubinrød uden at være mørk og dunkel og vinens overflade var en anelse tynd. Der var tydelige gardiner, men idet overfladen var en anelse tynd, faldt de hurtigt ned ad glassets sider som mange uafhængige dråber.

Duften var en anelse kraftig uden at være for meget af det gode. Den duftede tydeligt at bær men de andre tilsatte ingredienser kunne desværre ikke anes. Duften var samlet set meget behagelig og gav en lyst til at smage på vinen med det samme.

Selve smagen var behagelig og blød. Solbær kunne smages meget tydeligt, men noget sødt kunne tilmed anes. Det var svært at identificere den søde smag med det samme, men efter nogle mundfulde kunne det konkluderes, at den søde smag stammer fra chokolade og vanilje. Lige så snart vinen ramte tungen, kunne den søde smag anes, hvorefter den frugtrige smag overtog og blev afsluttet med en meget behagelig eftersmag af søde bær. Men samtidig kom en speciel – lidt bitter – smag til udtryk. Jeg spekulerede længe over hvad den mindende mig om, men måtte Google mig frem til svaret: Ristede kaffebønner! Selvfølgelig.

Vinen som helhed er meget behagelig og passede perfekt til oksefileten. Den overraskede os alle og alle syntes rigtig godt om den. Flasken blev desværre tømt for hurtig og nogle havde lyst til mere. 🙂

Prismæssigt ligger Robert Mondavi Woodbridget 2008 meget fornuftigt. Til 69,75 kr., som er Føtex’ vejledende udsalgspris, får man en god flaske rødvin med en behagelig oplevelse. Vi vil dog mene, at 60 kr. er den korrekte pris.

Du kan læse mere om vinen på CellarTracker.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

7 Kommentarer

  1. Spændende vin den skal klart afprøves i nærmeste fremtid

  2. Bilka har i øvrigt 2007 udgaven på tilbud i næste uge. 6 flasker for 199 kr.

  3. Har nu smagt min 2007 og er helt enig i Druernes anmeldelse. Det er en fremragnede vin, med god smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.