Ravenswood Vintners Blend Zinfandel 2007

Fredag aften samlede Kim og jeg familierne til en super lækker omgang hjemmelavet tapas. Kim og jeg havde været en tur til Vinfestival hos Fleggaard. Dette besøg dækker vi i et andet indlæg. Men til denne lækre mad, havde vi sat os for at smage på 2 af de fremsendte flasker fra Hill & Knowlton i København.

Vi serverede både en hvidvin (Ravenswood Vinters Blend Chardonnay 2008) og en rødvin (Ravenswood Vintners Blend Zinfandel 2007) til maden. Og det var med stor spænding at vi tog hul de to flasker.

I dette indlæg kigger vi nærmere på oplevelsen med rødvinen.

Først lidt fakta om vinen. Ravenswood er placeret i Californien. Vinen er baseret på 84% Zinfandel, 8% Carignane, 6% Petite Sirah og 2% blandende druesorter. Den lagres 12 måneder på gamle franske egefade. 25% af vinen lagres dog på nye rustfrie stålfade.

Flasken kommer med en syntetisk prop, som var forbavsende nem at have med at gøre. Ligeså nemt som en god gammeldags korkprop. Men som vi i et tidligere indlæg nævner lidt om de forskellige propper, har den syntetiske prop den ulempe, at charmen ved en korkprop, hvor man dufter til proppen, forsvinder. Det er dog en smagssag. 🙂
Rødvinen blev hældt op i glassene. Man kunne straks fornemme den, om dog lidt tilbagetrukne, frugtagtige aroma.

I glasset ser man tydeligt flotte gardiner, der hænger længe med enkelte rolige løbere. Dette hænger også sammen med alkoholprocenten på 13,5%.

Man smager også straks den meget frugtholdige vin. Man fornemmer straks blåbær med en smule kant. Den ligger og balancerer mellem at være tør og sød. En snert af begge lejre. Når man når over i eftersmagen, bemærker man hurtigt at der nærmest ikke er noget garvesyre at spore. Efter min smag måtte den godt bide lidt mere fra sig. Alt i alt kan man sige, at smag og eftersmag i ét er meget mild og en anelse anonym. Smagen komplementerer ikke helt duften, hvor man forventer en lidt kraftigere smagsoplevelse. Vinen er bestemt ikke smagløs – overhovedet ikke – den er blot meget “dukseagtig”, hvor vi gerne så en mere “rå” smag eller enkelte ingredienser, hvor man kunne ane en kraftfuld styrke. Sådan at etiketten på flasken fortæller lidt om smagsoplevelsen.

Men netop eftersmagen gav også grund til at stoppe op. Kim og jeg måtte begge erkende, at der i eftersmagen gemte sig en særlig mystisk ingrediens, som vi selv efter mange forsøg, ikke var i stand til at identificere. Det var ikke en grim smag, men heller ikke en man faldt i svime over. Mystisk var ordet vi kunne blive enige om – og vi kunne snakke om den mystiske ingrediens hele flasken igennem. Måske er det den smag, som gør, at Ravenswood kalder deres vine “quirky”. Samt går under sloganen ”No Wimpy Wines”.

Vintners Blend kan købes i SuperBrugsen og Kvickly til normal pris på 84,95. Her i uge 40 har den været på tilbud til 2 for 149,-.  Vi spottede den også i Fleggaard, hvor den stod til en fast pris på 50,- kr. Fleggaards pris er også den, som vi vurderer som passende for denne flaske. Men vores smag er måske også til de lidt kraftigere vine. Men bestemt en god bordvin, der kan gå til mad, der ikke er alt for krydret eller stærkt smagende.

Du kan læse mere om Ravenswood Winery på deres hjemmeside: http://www.ravenswoodwinery.com/

Du kan også læse andres oplevelser med denne vin på følgende side: http://corkd.com/wine/view/105231-2007-ravenswood-vintners-blend-zinfandel

Ligesom den i USA kan købes for mellem 7 og 10$. Men det koster jo selvfølgelig også lidt at få sendt den til Europa: http://www.wine-searcher.com/find/ravenswood%20vintners%20blend%20zinfandel/2007/usa/usd

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

2 Kommentarer

 1. Hej

  Herlig blog om vin i skriver her. Faldt lige over denne omtale af Zin fra Ravenswood. Jeg er helt enig med jer i den underlige tone i baggrunden. Jeg fandt den note lidt “kunstig” uden at kunne komme den nærmere.

  Her er min omtale af denne vin:

  http://www.vinkreutzer.dk/?p=672

  Hyg jer

  /Frederik

  • Kim Nymann Christensen

   Tak for kommentaren, Frederik.

   Jeg læste din anmeldelse for et stykke tid siden, og det er en god anmeldelse, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem.

   Ravenswood kontaktede også os, og idet vores vinblog er forholdsvis ny, takkede vi ja for at prøve noget andet end vores egne vine. Det fik vi nogle gode timer ud af.

   Jeg følger din blog via RSS, som jeg læser med stor interesse. Du har nogle gode vintanker. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.