Ravenswood Vintners Blend Chardonnay 2008

Ravenswood Vintners Blend Chardonnay 2008Som nævnt i det forrige indlæg, så åbnede vi også en flaske hvidvin til aftenens tapasanretning. Ligesom rødvinen kommer flasken fra Ravenswood Winery som er placeret i Californien. Ravenswood kører en tydelig serie, når man ser på flaskens label. Det grafiske layout er holdt ens for alle varianter i serien. Kun drue og årstal varierer. Også proppen er identisk med rødvinens kunstige prop.

Vi havde lagt vinen på køl, sådan at den var sval ved servering. Dog må den ikke være for kold, da dens karakter ellers bliver tilbageholdt.

Lad os starte med de tørre fakta om denne hvidvin. Den er sammensat 2 druer: 92% Chardonnay og 8% Muscat Canelli. Ligesom rødvinen, så lagres den på franske egetræs fade, hvoraf de 25% er nye. Dens alkoholprocent ligger på 13,5%.

Kim og jeg lagde os straks i hver sin lejr. Var den sød eller syrlig? Vores første indtryk stod med en fod på hver side. Og det kan der måske være en god grund til. Når man efterfølgende analyserer smagen, så ser man hvorfor forvirringen kan opstå. Den forreste del af tungen smager den søde nærmest ferskenagtige frugtsmag, mens du finder citrussmagen på siden af tungen. Og signalerne fra det søde og syrlige virker lige stærke.

Denne sammensætning syntes jeg giver den en dejlig kombination, dog syntes jeg at citrussmagen kommer lige skarpt nok igennem, da det også er den, som bliver hængende i eftersmagen. Derfor må denne vin også placeres midt på skalaen mellem den tørre og den søde hvidvin.

Selvom om den har citruspræg på smagen, så er den ikke voldsomt syrlig. Og dermed vil den være en fin ledsager til fisk. Ellers som en opfrisker på en varm sommerdag. Bestemt ikke noget dårligt valg. Den er drikkemoden som den er, og kunne godt være en flaske jeg ville overveje at servere for middagsgæster.

Som helhed er hvidvinen behagelig og imødekommende for de fleste. Som vi skriver længere oppe, har den både sødlige og syrlige smagsnuancer, og det er præcis dette, der gør vinen “quirky”; noget overraskende – men ikke for særpræget. Selvom Kim og jeg lagde os i hver vores lejr, og vi ikke var helt enig i vinens umiddelbare fremtoning, kunne vi kun sige god for den, og vi syntes begge, at den var spændende. En dejlig oplevelse, som vi ikke oplever mange gange med en hvidvin.

Hvidvinen kan købes i Kvickly og SuperBrugsen til den vejledende pris på 84,95 kr. Dette er måske tæt på overkanten af hvad jeg vil give for en sådan flaske. Men fanger du den på tilbud, så er den helt sikkert værd at overveje.

En positiv overraskelse. Vi vil give et stort tak til Hill & Knowlton for at lade os smage på disse dråber.

Du kan læse mere om Ravenswood Winery på deres hjemmeside: http://www.ravenswoodwinery.com/

Hvis du ønsker at vide mere om Ravenswood Winery og deres vinmager Joel Peterson, er der på følgende link skrevet hans historie med Vintners Blend: http://www.winophilia.com/2010/04/05/ravenswood%E2%80%99s-vintners-blends/

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

3 Kommentarer

 1. Har netop smagt denne vin ( 22-10-2010 og kan kun sige at til den “normale” pris er den simpelthen for dyr. Desværre ofte det som kendetegner vinene fra super markederne. Kan kun anbefale vinhandlere,og at google vinen så man kan finde mest attraktive pris.
  Efter min mening er 45 Dkr, en pasende pris.
  Flemming

  • Hej Flemming. Tak for din kommentar.

   Vi er helt enige om at normal prisen er for høj, for denne flaske. Men om det for det skyldes at supermarkederne har pumpet den for højt er et godt spørgsmål. Men det er helt sikkert at vinhandlerne går en del mere op i finde de rigtige vine til den rigtige pris. I Supermarkederne, gælder det om at få varer der kan distribueres til alle kædens butikker, og dermed krav om en større volume, som nok overgår de fleste vinhandleres behov.

   Det vi på druerne forsøger at jagte er de gode tilbud. Og indtil nu har jagten primært gået i supermarkederne, men vi skal med garanti også ud og kigge på vinhandlerne og se hvad de kan tilbyde.

  • Kim Nymann Christensen

   Som Brian skriver, så har du til ret i, at normalprisen er for høj. Jeg vil nok personligt ikke dumpe prisen til 45 kr. for at finde den “rigtige” pris for denne flaske, men 50-55 kr. vil nok være mere korrekt. Vinen er – i mine øjne – ikke tam og intetsigende.

   Vi forsøger ikke her på Druerne at finde den letteste vej til en god flaske vin. Her vil vejen til vinhandleren være den letteste vej. Jeg vil dog tillade mig at skrive, at de bedste vine, jeg har liggende, kommer fra Sigurd Müller Vinimport. Alle flasker købt der er en spændende oplevelse.

   Diskussionen supermarked kontra vinhandler kan vel aldrig blive afsluttet, men denne artikel fortæller bl.a. hvor problemet ligger. Det leder os hen til udfordringen, hvor det at gå på vinjagt i supermarkederne er som at finde en nål i en høstak. Men spændende! 🙂
   http://www.sydjyskvinselskab.dk/side.asp?Id=32029

   Men tak for din kommentar. Det er dejligt med forskellige input. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.