Felix Solis – Tempranillo Orquestra 2009

Tempranillo Orquestra 2009Efter en ekstra tur til Bilka, grundet de havde glemt at fjerne en tyverialarm fra et par bukser, kom vi hjem med en gratis vin flaske. Dette fordi at informationen i Bilka undskyldte for ulejligheden, med en Tempranillo Qrquestra. Og der skulle da ikke gå lang tid før at den kom en tur på bordet.

Flasken må siges at have en ganske utraditionel mærket. Den øverste og nederste kant, har spidser og skygge kanter der springer fint i øjnene. Jeg syntes at den gør sig rigtig flot og stilfuld, hvor man spiller med navnet på vinen. Pyntet med noder og en antydning af en G-nøgle i form af q’et i Orquestra.

Vinen er fra 2009, og dermed en ganske ung vin. Dette kan man også hurtigt øjne på duften, efter de første dråber er hældt op. En frisk jordbær og solbær duft går i næsen med det samme. Vinen har en flot mørk intens farve og gardinerne hænger fint på og tykt på glassets sider.

Når man smager på vinen, fornemmer man straks jordbær og solbær i smagen. De søde jordbær og den runde solbær smag, som til sidst går over en let garvesyre, som slutter oplevelsen fint af. Garvesyren hænger behagelig i eftersmagen, som er ganske vedholdende.

Det er mild og behagelig vin at drikke, som klart kan anbefales til en let ret, hvor den sødmen kan komme i spil.

En søgning på nettet viser, at vinen typisk sælges for i området omkring 40-45 kr.. Men min vurdering er dog, at vi her har fat i en vin, som bør ligge på ca. 30-35 kr flasken.  En fin dagligdags vin.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.