Tank vin, som du tanker benzin

TankVinAstrid Terzian har fundet på en ny måde at købe vin på. Hun manglede et nyt og spændende job. Så hun så sig om for hvilke muligheder der lå åbne. Valget faldt på at finde en ny og kost effektiv måde at distribuere vin på.

Ved at opstille en stor tank automat direkte i supermarkedet. Så kan folk selv tage deres flasker og dunke med. Og dermed kun at betale for selve vinen, i stedet for flasker, etiketter og propper.

Tankene opstilles i størrelser af 500 og 1000 liter. Og fungerer på helt samme måde, som hvis du tanker benzin på din lokal tankstation. Du betaler ganske enkelt en løbende liter pris. Du kan dermed dosere mængden som du selv ønsker.

Den første maskine blev opstillet allerede i juni sidste år. Det skete i et supermarked der hedder Cora som ligger i Dunkirk, Frankrig. Her kan man tanke vin på falske for 1,45€ pr. liter.

Vinen der tilbydes er fra Rhône og klassificeret som vin de pays méditerranée. Og dermed det man kan kalder en hverdags vin. Dermed vil vi nok heller ikke se de dyre årgangsvine vi vil se leveret på denne måde.

Det vil blive spændende at se, om tiltaget vil nå uden for Frankrig. De skriver på nedenstående blog, at den muligvis er på vej i USA også. Men om det danske marked er klar til at købe vin på denne måde, tvivler jeg en smule på.

Hvis du vil læse mere om dette koncept, så klik ind på følgende engelsksprogede side: http://www.drvino.com/2010/09/14/self-serve-tanks-wine-french-supermarkets/

Er det en måde du kunne tænke dig at købe vin på? Giv din mening som kommentar til dette indlæg.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Réserve de la Comtesse fra Lidl

Sjældent bliver man så overrasket som vi blev forleden dag. For pludselig holdt GLS i …

4 Kommentarer

  1. Ja hvorfor ikke , mon priserne svinger ligesom som benzinen ?

  2. 500 liter er alt for lidt, når først jeg går i gang med at fylde indkøbsvognen ;-).

    Butikken kunne jo sælge flasker og dunke ved siden af maskinen. Jeg ville gerne købe 3-5 liter vin på den måde, men der er jo ikke så store valgmuligheder…

  3. Min anke er også netop at det jo begrændser valg mulighederne. Og det sikkert kun vil være den billige bordvin. Man ser det i lidt mindre størrelse, hvis man tager en tur i de større indkøbscentre. Her har man mulighed for at “tanke” sine egne snaps og likør m.v. på egne flasker. Men her er mængden og priser på et lidt andet niveau.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.