Montagne St. Emilion – Les Cimes

DSC_5702Dagen i dag skulle fejres og så skulle det findes en god rødvin. Jeg går derfor i min lille  personlige vinafdeling for at finde en god rødvin, som passer til aftensmaden. Maden stod på kylling i stegeso med rødvin, grøntsager og urter. Dertil skulle serveres en blanding af ovnbagte rodfrugter, løg og hokkaidogræskar. Vinen skulle derfor ikke være alt for kraftig samt have en gennemtrængende eftersmag, så den ikke komplementerede maden.

Jeg finder frem til en gammel flaske med masser af støv på, og efter at nærstudere den finder jeg ud af, at den vil være perfekt til maden.

Jeg har høje forventninger til vinen, idet den er dyrket på nogle vinmarker ved Château Clos Daviaud. Dette lille slot har kun 4 hektar vinmarker, og vinmageren har kun udvalgt én hektar til denne vin. Dette giver kun 5.000 flasker vin, så der er virkelig kræset om kvaliteten.

Vinen bliver trukket op, og idet vinen er 8 år gammel, vælger jeg at dekantere den inden den skal drikkes. Det viser sig at være en rigtig god idé – det kan du læse mere om længere nede i teksten. Vinen bliver hældt op i glasset, hvor duften og farven er meget tydelig. Ingen tvivl om at denne vin er god. 🙂 Det er en “tyk” vin med tydelige gardiner, som bliver hængende. Farven er meget mørk – nærmest uigennemsigtig – og flere steder rundt i kanten ses elegante bobler. Disse stammer dog fra dekanteringen og har intet med vinens kvalitet at gøre. Det ser dog flot ud.

Vinen bliver slynget rundt i glasset for at aromaen kommer til udtryk. Der stiger en meget kraftig og tydelig duft af bær – og specielt solbær – op fra glasset. Andre aromaer kan også anes, men er meget svære at identificere. Årsagen kan du læse om sidst i teksten.

Smagen er ikke helt så kraftig som forventet, idet duften gav store forventninger til en kraftig og mørk smag. Den er bestemt en mørk vin – både af syn og smag – og smager rigtig godt og komplimenterer kyllingen rigtig godt. Smagen er ikke gennemtrængende med en lang og let eftersmag. Både duft og smag er meget behagelig og generelt er det en yderst overraskende smag. Solbærsmagen er ligesom i duften meget tydelig og de andre smage kan være svære at identificeres.

Nu har jeg henvist til, at dekanteringen resulterede i en god gevinst. Jeg har købt vinen i 2006, og den har ligget og ventet at blive drukket på det rette tidspunkt, men efter at have undersøgt vinen nærmere, burden den drikkes senest i 2008, så den har desværre været lidt overgæret. Det er desværre gået lidt ud over smag og duft, men det skal vinen ikke straffes. Pga. dekanteringen har vinen små bobler i kanterne af glasset. Det ser flot og elegant ud. Desuden kan det tydeligt smages, at vinen er blevet iltet, idet den ikke virker tæt.

Der findes desværre ikke meget rundt omkring på nettet, men Sigurd Müller Vinhandel har lidt omkring vinen på side 3 i denne PDF-fil:
http://www.vinensvenner.dk/vennekasse/vennekasse016.pdf

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.