Baron Philippe De Rothschild – Cadet D’oc

315416423_a418ad28b1_mFald lige over en tilbudsvin i Super Brugsen fra Baron Philippe De Rothschild, som hedder Cadet D’oc. En Cabernet Sauvignon-baseret rødvin på bud til 29kr.

En vin fra 2006, som ikke umiddelbart giver det store duft indtryk. Farven er dyb og intens. Det første smagsindtryk må siges at være en anelse skarp, hvor den bider i tungen. Som dog efterfølges af en blid frugtsmag. Men garvesyren virker lidt for gennemtrængende.
De skriver på flasken at den kan drikkes ung, men måske det var sidste år den var toppen. Fin til tilbudsprisen.

Opdatering

Grundet jeg var alene om flasken, så efterlod jeg en lille halv flaske til dagen efter. Dermed kunne jeg se, at den faktisk havde super godt at lidt iltning inden den blev serveret. Derfor anbefaler jeg at man dekanterer vinen inden servering. Det giver den en mere blød og behagelig karakter.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

2 Kommentarer

  1. Mon ikke der er sket en smutter. Området har du angivet som Medoc, men den er da vist produceret i Languedoc/Roussillion – altså en Pays d’Oc, hvorfor vien også hedder Cadet d’Oc !!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.