Hjem » Anmeldelser af vin » Chateau Segur – Haut Medoc 2006

Chateau Segur – Haut Medoc 2006

ChateauSeburHautMedoc2Vores nye blog om vin skulle skydes igang på fornem vis. Kim og jeg har jo sat os for, at ville skabe det bedste sted på nettet for almindelige danskere, uden den store kendskab til franske floskler.

Så på vejen hjem gik turen forbi SuperBrugsen i Løsning, hvor jeg stormede en hurtig tur rundt I vin afdelingen. Det var etiketten jeg faldt for. Nederst stod der nemlig Cru Bourgeois Supériur. Og straks tænkte jeg, at det måtte være et stempel for en god flaske. Prisen på 79,95 måtte også betyde at jeg havde fat I en vin I den højere klasse.

Vi satte os ved bordet, og måtte straks dufte til flasken. Og en skøn aroma steg os I næserne. Så blev den skænket op. Og vi måtte straks smage på den, inden vi smagte på den dejlige mad.

Det var en positiv overraskelse. En skøn silkeblød fornemmelse fordelte sig over tungen. Ingen skarpe kanter eller hård eftersmag. Man kunne smage den delikate tørhed, som blev fin akkompagneret af en skøn blød frugtsmag. Langsomt fremtoner den lette krydrede smags oplevelse der er med at underbygge den gode oplevelse.

Kim og jeg kunne hurtigt se hinanden I øjnene og blive enige om, at der her var tale om en vin i den bedre kategori, så absolut da. Der ingen ubehagelig eftersmag. Den er fornemt afstemt og i balance. En virkelig nydelse at drikke.

Prisen passer fornuftigt til den oplevelse vi fik. Men prisen skal ikke være højere. Hvis man er heldig at kunne finde den på tilbud, vil den være super køb.

Efter lidt søgning på nettet, fandt jeg frem til at vinen er baseret på de 5 traditionelle druer fra Bordeaux området: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot og Malbec. Og derfor må den defineres som en blandings vin. Men bestemt en god en af slagsen.

Yderligere information om vinen kan læses hos fx. Cellertracker: 2006 Château Segur

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske fra Beaujolais, Bourgogne eller nord Italien. Men resten skal også smages og udforskes. Elsker en god vinøs overraskelse.

Læs også

Casal de Ventozela Loureiro

Casal de Ventozela Loureiro fra Vinimondo

Vinimondo har sendt to flasker fra Portugal, hvor jeg tidligere har anmeldt den lyserøde Casal …

Skriv en kommentar

Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.