Chapell St. Arnoux – Côtes du Rhône

ChapelleStArnouxCotesduDer blev serveret en super god flæskesteg i lørdags, da vi var en tur i Danland i Søndervig. Der så jeg straks en chance for at nyde en god rødvin til maden.

Så da vi handlede ind i SuperBest, drev jeg forbi vinkrypten i butikken i Søndervig. En hyggelig lille hule, med masser af spændende flasker vin samlet. Jeg jagtede en god økonomi flaske, og mit blandt alle de dyre Amarone- og Bourgogneflasker, stødte jeg på denne vin til fast discountpris. Hylden jeg faldt over indeholdte denne fornemt udseende flaske fra Chapelle St. Arnoux fra Rhône regionen i Frankrig. Prisen var i hvert fald til at have med at gøre: 35 kr. for en flaske.

SuperBest er kreativDog spottede jeg en fejl på SuperBest’s hjemmeside (Den er dog rettet nu). De havde nemlig stykket et fantastisk tilbud sammen, som du kan se på billedet. 3 flasker for kun 125 kr. Du sparer dermed –20 kr. Det kan man da kalde et tilsætningstilbud.

Men tiden kom hvor stegen var klar til at komme ud af ovnen, så flasken blev åbnet. Proppen var pakket flot ind under en gylden top. Efter den kom af, kom den noget kedelige plastikprop tilsyne. Proptrækkeren skulle skrues ekstra langt ned i den, for at få den op.

Vinen blev hældt i glasset, og kørt lettere rundt. Det afslørede at dens gardiner var lettere tynde. Vinen fandt nemlig hurtig vej til glasset igen. Lægges glasset på skrå, ser man også at den yderste kant af vinen hurtigt bliver helt klar og gennemsigtig.

Farven er en flot mørk bordeaux rød. I duften kan ane frisk savsmulds duft, samt et lille strejf af sprit. Så blev det tungens tur til at smage på druernes dråber. Midt på tungen mærkes en dejlig blød smag af modne kirsebær, hvor efter den bliver krafig på yderkanten af tungen. Jeg vil betegne den som en halvtør vin, som er lettere kraftig. Den topper med en fornuftig frugtsmag, som holder en rum tid i eftersmagen, som dog godt kan være en anelse syrlig.

Kraften er altså ikke i den voldsomme ende, men bestemt mere en de fleste restauranters husets vin.

Som vin til en flæskesteg med både hvide og brune kartofler og surt, får den kamp til stregen. Til en sådan ret føltes det en anelse for sød, og faldt derfor let igennem. Dog uden at smage dårligt. Men det skulle nok have været en lidt kraftigere vin til sådan en menu.

En fornuftig hverdags rødvin, som er baseret på druetypen grenache.

Du har mulighed for at købe vinen online fra SuperBest her:
http://www.superbest.dk/produkt/ctesdurhone-chapellestarnoux

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

En kommentar

  1. Har lige bemærket at SuperBest har ændret prisen på deres hjemmeside. Den koster nu 49,95 kr. pr flaske. Dog beholder de deres tilbud med 3 flasker for 125,00 kr. Styk prisen føler jeg nu er for dyr i forhold til hvad man får. Tilbud prisen kan lige gå an.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.