Canepa Classico Merlot 2009 – Chile

SN204905Det skulle fejres at det er fredag, og det er fruens sidste dag på barsel. Så er der dog lidt ferie der lige skal afholdes inden jobbet kalder igen. Men en god kavlesnitzel skulle efter min mening assisteres af en god flaske.

Så jeg smuttede en tur i vin-afdelingen i SuperBrugsen i Hedensted. Endnu engang tog jeg mig selv i at scanne hylderne for de røde tilbuds mærker. Der stod så pludselig 3 forskellige flasker fra Canepa. Alle i Classico serien. Valget faldt på Merlot udgaven. Den var på bud til 29,- sat ned fra 49,95 kr. Og min tanke var så, at det kunne betyde at man ville få lidt ekstra for pengene.

SN204909Flasken leveres med skruelåg. Der er delte meninger om en vin har godt af det. Nogle mener at det er bedre med en korkprop, hvor vinen kan ånde. Men det er en hel snak for sig selv.

Duften der steg op fra flasken, var svag men frugtig. Og som det antydes på bag etikettens beskrivelse, så kan man fornemme både kakao og en let peberet duft.

Vinen som er baseret på merlot druen, blev hældt i glasset og kørt let rundt. Og jeg bemærker straks vinens gardiner, som er ganske tynde, men tilgengæld bliver hængene i op til 30 sekunder, før de begynder at løbe ned. Farven er flot gylden mørk rød, og den er klar.

Ligesom duften, er smagen også afdæmpet. Den træder først rigtig i karakter i eftersmagen, hvor man fornemmer en smule kirsebær. Eftersmagen holder ganske fornuftig. Den kan godt have tendens til at virke en anelse vandet. Faktisk irriterede det mig voldsomt, at de første 5 sekunder virkede som om at den var en meget fortyndet vin. Især på dagen efter, var vand smagen ekstremt fremtrædende som første indtryk. Og det trækker ned i karakteren.

Til maden var den anelse for tilbageholdende. Der skulle nok have været en en anelse mere kraft i den, før den passede.

Til tilbudsprisen er den et ok valg. Men hvis jeg havde givet fuld pris for den, så ville jeg være blevet klart skuffet. Jeg smagte på den igen mens jeg skriver dette indlæg, og må tilstå, at den ikke er den store oplevelse at drikke bart. Men det er en fin hverdags vin, som kan stå fornuftigt til retter uden for meget kraft og krydderier. Den vinder ikke på iltning, og skal drikkes straks efter åbning.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.