Da vi startede med at kigge rundt på nettet, for at finde blog sider om vin, faldt jeg over en dansk blog der hedder Bobler/Bubbles. Den fangede min interesse med det samme.
Her følger man livets gang i Tange-Gerard der ligger i Champagne distriktet i Frankrig. På bloggen skriver Solveig Tange om livet på vingården. I øjeblikket er det høsten den skrives om.
På http://bobler.blogspot.com/2010/09/halvvejs-gennem-hsten.html kan du læse om hvordan høsten er godt på vej. De høster druer er typerne Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir. Og har været bekymrede om råd blandt druerne.
Ved du hvad høstarbejderne for at spise på en hård arbejdsdag i marken? Så prøv at se dette indlæg: http://bobler.blogspot.com/2010/09/dagens-hstmenu.html. Der får du hele dagens menu.
Efter høsten er det blevet tid til at smagepanelet vurderer årets høst. Om balancen mellem syre og sødme er som den skal være. Syren er med til at udvikle vinen over tid, mens sukkeret giver alkohol. Derfor er det vigtigt at det balancerer perfekt, for at give den bedste vin. Se målingerne her: http://bobler.blogspot.com/2010/09/hellere-det-sde-i-det-sure-end-omvendt.html
Jeg skal helt sikkert blive ved med at følge livet på Tange Gerards vingård.