Banrock Station – Shiraz Mataro

Så kom dagen, hvor jeg skulle prøve at åbne en bag-in-box-vin, som jeg købte i Calle Grenz Shop for et stykke tid siden. Jeg har tidligere prøvet at købe vin i Tyskland, men det har ikke været den store oplevelse. Selv om jeg tidligere købte nogle flasker, som kostede lidt mere end størstedelen af vinene i en grænsebutik, er jeg blevet skuffet, når flasken blev åbnet.

vinDenne gang prøvede jeg at købe nogle 3-liters bag-in-box-vine, der var lavet på nogle af de druer, som jeg elsker. Og denne gang faldt smagen bedre i min smag. 🙂

Det er en 2009-vin fra Banrock Station, som er lavet på shiraz og mataro-druerne. Sidstnævnte drue hører man ikke så tit om, men det er en gammel, gammel drue fra Italien, som i det 17. århundrede blev eksporteret til Frankrig og senere andre lande – heriblandt Australien. Normalt blander man druen med shiraz, som også er gældende i dette tilfælde.

Det er en ung vin fra 2009 fra solrige Australien, og det kan også smages lige så snart vinen skænkes op. Når vinen bliver hældt i glasset, kan man se, at vinen har fået en masse sol. Farven er meget mørkerød med klare nuancer i kanten. Når jeg skriver “klare nuancer” mener jeg, at vinen er tynd i kanten, og det ses meget tydeligt, at vinen generelt er tynd.

Tynd kan dog ikke siges om duften. Når man tager glasset op til næsen, og lader vinen køre rundt i glasset, duftes den meget kraftige og meget frugtige duft. Jeg dufter tydeligt solbær og peber. Spændende. 🙂 Hvordan er smagen så?

Smagen er en anelse syrlig men med en blød eftersmag. Selve smagen er ikke så kraftig som duften, og der blev jeg en anelse skuffet. Jeg elsker de kraftige vine, så jeg havde en forventning om, at smagen komplementerede duften. Eftersmagen holder desværre ikke så længe (kun ca. 30 sekunder), så den bløde eftersmag forsvinder meget hurtig. Lidt ærgeligt… også når man tænker på den herlige duft af solbær og den milde smag af hindbær.

Som tidligere skrevet er konsistensen tynd; den bliver ikke siddende på kanterne (har tynde gardiner), og vinen forsvinder hurtigt fra svælget, lige så snart vinen synkes.

Af positive ting kan opsumeres, at vinen har en kraftig duft. På den anden side har vinen en let/mild eftersmag. Den måtte gerne smage af mere.

Du kan evt. læse mere om vinen hos CellarTracker: 2009 Banrock Station.

Selv om vinen er købt i en økonomisk bag-in-box, kan man sagtens købe den billigt i danske butikker. Jeg har f.eks. lige set den i Netto til 100 kr. for 4 flasker.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.