Shiraz (Syrah)

Historien

Druen Shiraz, som også går under navnet Syrah, er en af de druer man kan spore længst tilbage i historien. Man mener at druen stammer fra den Iranske provins Shiraz. Korstogsridderne tog den med på deres togter, og på den måde så landet i blandt andet Rhone distriktet. Hvorfra den så er blevet spredt ud i hele det syd franske område.

Shiraz var kendt som arbejdsdruen i Australien, hvor den blevet indført i allerførste kolonidage. Mellem 1. og 2. verdenskrig manglede man hvidvin, og så måtte Shiraz druen lægge saft til hvide dråber.

Den ses tit blandet sammen med Cabernet Sauvignon, da det var den eneste drue man i 70’erne og 80’erne kunne sælge internationalt. Men det er også en fremragende drue på egen hånd.

Smag og egenskaber

Den røde drue Shiraz/Syrah er god til at give fylde og mørk farve i vinen. Det kan på egen hånd lave en både kraftig, men også blød vin.

Shiraz druen giver vinen en stor frugt og stærk peber smag. Garvesyren bliver typisk overdøvet af dette.

Navnet Syrah bruges i Frankrig mens Shiraz bruges i Australien.

Skriv en kommentar

Loading Facebook Comments ...

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*

Please insert the signs in the image: