Tyskland

Sprød Riesling fra Weingut Clüsserath-Weiler

Sprød Riesling fra Weingut Clüsserath-Weiler

Da jeg var på jagt efter julevinene, kiggede jeg forbi Vinoble i Horsens. Jeg gik efter en sikker vinder til juleanden, en Amarone fra Lenotti. Men samtidigt fik jeg også præsenteret en hvidvin som er deres egen import. Den er hentet hjem fra Mosel i Tyskland og er fra weingut Clüsserath-Weiler. Og den måtte jeg da lige snuppe med hjem og kigge nærmere på. Sidste dag på juleferien, og en ny ret fra Sif Orellana seneste bog i gryden, og med en skøn 10 km løbetur i benene, så nu skal den nydes. Riesling druerne er taget fra 2 marker Apotheke og Altärchen, som ... Læs mere »

Markus Molitor Wehlener Klosterberg Kabinett Riesling 2011 Mosel

Markus Molitor Wehlener Klosterberg Kabinett Riesling 2011 Mosel

Se det er noget af en titel for en tysk flaske hvidvin. Vinmageren er Markus Molitor fra Mosel. Han overtog den gamle vingård fra sin far i en alder på 20 år. Fast og målrettet på at producere den type riesling vine som regionen blev verdenskendt på, for ca. 100 år siden. En sjov lille note om flaskerne fra Markus Molitor er at uden at læse på flaskerne kan se på farven af flaskehalsens indpakning, hvilken type vin man har fat i: Hvid: tørre vine Grøn/grå: semi tørre vine Guld: de søde vine Wehlener Klosterberg Kabinett Jeg nåede at få ... Læs mere »

Prinz von Preussen Halbtrocken

Prinz von Preussen Halbtrocken

Riesling fra Rheingau er normalt en dyr fornøjelse. Men Coop har et bud på en billig flaske. Læs mere »

Seehof Riesling Morstein Westhofen 2011

Seehof Riesling Morstein Westhofen 2011

Sommeren er godt over os. Vi nyder varmen som har fået godt fat i Danmark. Og så er det jo ingen sag at holde ferie inden for Danmarks grænser. Dette betyder også at der er gang i grill eventyrerne rundt i sommerhusene og haverne. I aften forsøgte vi os med en Cola kylling på kul grill. Derfor valgte jeg en kølig hvidvin ud fra skabet. Valget faldt på endnu en tysker, so jeg fornyligt har købt ind fra Atomwine i Vejle. Den kommer fra Weingut Seehof. De laver en række spændende hvidvine. Jeg har fået fat i Riesling Morstein Westhofen ... Læs mere »

Tid til kølig Keller Riesling 2012

Tid til kølig Keller Riesling 2012

Sommer og varme, med tapas på terrassen kræver en skøn Keller Riesling von der Fels. Læs mere »