Forside » Handel » Restaurant » Besøg på restaurant Fusion i Aalborg
Besøg på restaurant Fusion i Aalborg

Besøg på restaurant Fusion i Aalborg

I 1990’erne var noget af det mest hotte inden for madkunst fusionskøkkenet. Et buzzord der stammer fra det 10 år ældre amerikanske koncept, hvor forskellige madkulturer møder hinanden. Det blev hurtigt et fyord, men hvor USA igen tager konceptet op, hvor det i dag hedder f.eks. american/japanese, så begynder det at komme frem i Danmark igen. Restaurant Fusion i Aalborg liggende et stenkast fra Limfjorden, og her har man bevaret det gamle ord. Ikke noget fint og fancy, ikke noget overvurderet; just plain and simple “Fusion”.

De seneste par år har et lignende koncept fundet plads, hvor det dog er lokale råvarer blandet med forskellige madkulturer, der har fundet tilpas i Danmark. Den uformelle restaurant Pondus er et godt eksempel, som jeg har besøgt i år. Nu skal det dog handle om fusionsmad!

Kæresten og jeg tog turen til Aalborg for at nyde og opleve hvordan det gamle koncept fungerer. Vil det være et flop eller et hit? Passer det ind i Aalborgs miljø?

Professionel service

Vi bliver budt velkommen af en tjener, der kort præsenterer den danske boblevin, som han er i gang med at hælde op i glassene. En boblende æblevin lavet på Ingrid Marie-æbler med en sød og blid brus. Pommus til ca. 220 kr i handlen. Rigtig frisk og tiltalende – specielt for dem, der ikke bryder sig om den syrlige Champagne.

Forretten var en kasse (nogen sagde altankasse!) med sushi, wasabi, soya og ingefær. Hertil blev serveret en Bourgogne Blanc fra Thomas Morey, der ligger i omegnen af 220 kr i handlen. Dejlig let friskhed med den velkendte Chardonnay-smag. Perfekt til retten.

Restaurant Fusion

Forret

Hovedret stod på japansk kød, kebabkød, oksekød med ramsløgssne, kammuslinger og salat. Til denne ret en blød dog kompleks Barbera d’Alba fra producenten Pio Cesare til ca. 150 kr i handlen. Blød, venlig og mørk italiensk smag. Den passede ganske fint til retten, men jeg havde selv valgt en mere let vin – f.eks. Gamay fra Beaujolais. De fleste i selskabet var vilde med den pga. den mørke frugt. Så de fleste var tilfreds. 🙂

Restaurant Fusion

Hovedret

Den sidste ret, desserten, var rigtig lækker med is, blødende hjerte, chokolade og friske bær. Hertil drak vi kaffe. Masser af kaffe. 🙂

Restaurant Fusion

Dessert

Besøg i Fusions vinkælder

Efter at have snakket lidt med tjeneren, blev jeg inviteret ind i vinkælderen (eller mere korrekt vinrummet), hvor jeg så det store udvalg af bl.a. fransk vin specielt fra Bourgogne. De store producenter og vin fyldte godt i skabene og på hylderne.

Efter en god middag tog vi hjem og snakkede om den gode service, høje kvalitet af maden og generelt den gode oplevelse. Specielt den gode service burde alle restauranter fokusere på. Og ja, restaurant Fusion passer godt ind i Aalborgs gader. Noget anderledes end de sædvanlige restauranter, der har ligger i byen i en menneskealder. Et frisk pust til byen.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.
Jeg har skrevet 195 artikler for Druerne.dk.

Skriv en kommentar

Loading Facebook Comments ...

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*

Please insert the signs in the image:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.