Forside » Anmeldelser af vin » Pra’ Dell’Albi fra Bosco del Gal
Pra’ Dell’Albi fra Bosco del Gal

Pra’ Dell’Albi fra Bosco del Gal

Jeg har hevet en flaske med hjem fra Dragsholm Vine i Hedensted, som havde godt gang i julesalget i december sidste år. I efteråret fik de en ny producent ind på hylderne fra det berømte Amarone område Veneto. En vin som er skabt på de samme druer som Amarone vine. Men med en noget anderledes smag. Mere om det senere.

Pra’ Dell’Albi overrasker

Vin kom direkte fra vinkøleskabet tempereret omkring de 14 grader, og fik lov at stå og vågne mens jeg tog en masse billeder. Da jeg købte den, fik jeg en hurtig smagsprøve i butikken, og den vakte min interesse til et nærmere kig.

Flasken, sågar som farven minder grangiveligt meget om en amarones udstråling. Men det skulle jo også være underligt når der er tale om de samme druer. Men her stopper ligheden hurtigt.

IMG_5380Den ellers kraftige duft, er let blomster parfumeret. Som roser på en sommerdag. Også enkelte strejf af chokolade og et meget lille snert af blommer. En spændende duft fra en flaske fra den egn af Italien.

Når man så smager på den, får man den næste, og nok største overraskelse. For den er faktisk sød og blød. Igen smager jeg blomster og kun meget lidt frugt. På den måde hænger duft og smag rigtig fint sammen.

Man mærken at syren ligger i baggrunden. Men desværre kommer den aldrig rigtig frem. Den bliver overdøvet af sødmen, som vinder duellen.

Er det en vin til flæskesteg og and?

Det virkede jo lovende, når det er Amarone druer. De plejer at have saft, kraft og syre til at modstå mad med masser af fedme. Denne vin bruger samme metode med tørring af druerne før de presses, som med Amaronevinen. Men alligevel formår de at skabe en hel anden vin.

Den vil passe fint til lette retter, uden de store krydderier. Men til den fede mad som fx flæskesteg, der mangler den syren. Derfor skal du ikke vælge denne til and eller flæskesteg  juleaften.

Pra’ Dell’Albi fungerer godt, og har en spændende smag. Den holder lige sin pris i min vurdering. Så er du til den lidt sødligere rødvin i stedet for den tørre, så skal du prøve denne.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske fra Beaujolais, Bourgogne eller nord Italien. Men resten skal også smages og udforskes. Elsker en god vinøs overraskelse.
Jeg har skrevet 218 artikler for Druerne.dk.

Skriv en kommentar

Loading Facebook Comments ...

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*

Please insert the signs in the image:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.