Forside » Anmeldelser af vin » Cordone Barolo 2007 er imponerende god

Cordone Barolo 2007 er imponerende god

Når man læser omtalen på wine.dk’s hjemmeside, så er det jo ikke småting der bliver skrevet om Terre de vino’s Cordone Barolo fra 2006. Den har høstet guldmedaljer og mange super gode anmeldelser. Og det er jo altid lidt spændende og se, om sådanne vurderinger passer med ens egne smagløg og vurderinger.

Vinens baggrund

Lad os starte med de tørre fakta, inden vi dykker nærmere ind på indholdet i flasken.

Producenten Terre de Vino er en forholdsvis ung sammenslutning. Den blev dannet i 1980 og er dermed en af de nyeste Barolo producenter. Og dermed bruger de også noget at det nyeste teknologi til producering af deres vine.

Cordone Barolo er skabt af Nebbiolo druen. Nebbiolo er en drue som modner sent. Og jo længere den hænger, des flere nuancer vil den færdige vin indeholde.

Synet

Cordone Barolo er lukket med korkprop. hvor vinens saft, har farvet de nederste 5 mm af proppen. Og allerede når proppen hives op, fornemmer man de første dufte af vinen.

I glasset står den flot og klar. Farven er mørk og elengant. Og i kanten går den over på de mere brunlige nuancer. Gardinerne er tydelige og tunge, og giver indtryk af den sværvægter.

Jeg svingede vinen let rundt i glasset, for at frigive dens dufte. Den er moderat duftene. Jeg fornemmede straks at den er meget frugtrig i duften. Men også toner af fadlagringen. Duften virker elegant, også på trods af at duften indheolder et mix der er svært at præcisere. Men solbær og sommerblomster.

Baroloen smages

Om det er fordi at påskeværet har været så fantatisk, og at træer, buske og blomster virkelig har givet den gas og springer ud ved jeg ikke. Men tankerne gik igen hen på blomster og forårets blomster dufte. Men også solbær træder frem i smagen. Den er kraftfuld i sin udtryk, og hænger sammen særdeles elegant.

Smagen er rund og fløjsblød.  Og den hælder til den kraftigere side. Den toner ud i en flot eftersmag som holdes længe.

Den er en yderst behagelig drikke. En af de vine man virkelig nyder og drikke. Og sidde og nippe af. Cordone Barolo lever flot op til de gode anmeldelser og priser den har modtaget.

Vinen er bestemt drikkeklar nu, men kan også gemmes en 3-5 år endnu.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske fra Beaujolais, Bourgogne eller nord Italien. Men resten skal også smages og udforskes. Elsker en god vinøs overraskelse.
Jeg har skrevet 218 artikler for Druerne.dk.

Skriv en kommentar

Loading Facebook Comments ...

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*

Please insert the signs in the image: