Forside » Anmeldelser af vin » Amarone Classico Ravazzol DOC, Ca La Bionda, Veneto 2006

Amarone Classico Ravazzol DOC, Ca La Bionda, Veneto 2006

Som jeg har teaset lidt med på vores Twitter profil, så skulle julen fejres med en ekstra god flaske vin. Menuen stod på andesteg med alt hvad dertil hører.  Og det var ren guf. Hvide og brune kartofler, rødkål og super fantastisk sovs.

Hertil hev jeg den dyreste flaske frem fra vinreolen, hvor den ikke havde fået lov at ligge særlig længe. Faktisk kun 5 dage. Som jeg har skrevet tidligere, så kunne jeg i år, selv sammensætte den vinpakke jeg fik i gave fra firmaet. Så en fin mulighed for at prøve nogle flasker man normalt ikke vil. Se mit indlæg omkring mit valg:

Årets vin julegave 2010

Derfor blev valget en Amarone Classico Ravazzol DOC, Ca La Bionda, Veneto 2006. Egentlig skulle det have været en 2005’er, men var udgået ved leveringen. En flaske som bliver solgt til 349,- kroner. Vinen er sammensat af:

  • 80% Corvina
  • 10% Rondinella
  • 5% Molinara
  • 5% Oseleta

Vinen er lagret i 36 måneder på 3000L fade, før den kommer på flaske.

Så det var med stor spænding at proppen blev hevet op. Inden da, havde vinen stået svalt, og havde derfor en passende temperatur, da den kom på bordet.

Det var svært at fange duften, da andestegen havde spredt sin fantastiske aroma i hele huset. Men man fornemmer klart en næse af svesker.

Jeg slyngede vinen let rundt i glasset, og kunne klart dufte både sveske og rosiner, som ToscaVini også beskriver det. Samtidigt afsløredes nogle flotte tykke gardiner, som hænger fint, inden de langsomt løber i roligt tempo retur. Amaronen har også en alkoholprocent på 15,7%. Farven er ganske mørk, dog uden at være helt mættet.  Den kaster en flot mørk rødt skær, som er flot og elegant.

Så skulle den smages. Og det første der springer frem er dens konsistens. Den er virkelig cremet og tykflydende. Bestemt en skøn overraskelse. Der var delte meninger om bordet på selve smagen. Fruen meldte klart pas, men hun er nu også ganske kritisk med hvordan en vin skal smage J.

Men forventninger holder. Smagen er dejlig kompleks. Sveskeduften, kommer igen i smagen. Også rosiner og figen smag fornemmes i den komplekse sammensætning. Den passede fortrinligt til den tunge andesteg og sovs. Den gav for mig en ekstra oplevelse på et god julemenu.

Tanninen er dejlig blød og rund, og bidrager til en behagelig vedholdelende eftersmag, som også er sødlig. Den kraftige komplekse smag, og overgangen til den bemærkelses værdige behagelige eftersmag hang flot sammen. Tydelig stor forskel fra en vin til 50 kr. op til denne.

Amaronen skal jo have en karakter. Og den bliver da klart også oppe i det højere luftlag. Der er en grund til, at den koster mere end en vin til 3 fl. for 100 i supermarkedet. Men om den er 349,- kr. værd, er jo så det store spørgsmål.  Absolut den dyreste vin der stået i min private beskedne vinsamling.  Men det er klart den skal den kommer godt derop af stigen. Men hvordan smager en vin til 1000 kr.?

Jeg var så heldig at få en ekstra flaske. Og det skrives, at den kan gemmes frem til år 2020, så overvejer at prøve at gemme den, for at se hvordan den måtte udvikle sig ved ekstra lagring.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske fra Beaujolais, Bourgogne eller nord Italien. Men resten skal også smages og udforskes. Elsker en god vinøs overraskelse.
Jeg har skrevet 218 artikler for Druerne.dk.

Skriv en kommentar

Loading Facebook Comments ...

4 kommentarer

  1. Super med en anmeldelse af Amarone, måske det var en ide til et tema, da et hvert supermarked næsten altid har en eller anden Amarone på tilbud og er der så stor forskel på fesk. overstående vin og så den “billige” til de 90-120 kr.

  1. Pingback: Brian Haahr-Nielsen

  2. Pingback: Tweets that mention Amarone Classico Ravazzol DOC, Ca La Bionda, Veneto 2006 #Corvina #Italien #Molinara -- Topsy.com

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*

Please insert the signs in the image:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.